Falk

Hoe worden de FALK pannen gemaakt?

Het Belgisch bedrijf Falk Culinair N.V is een derde generatie familiebedrijf, gespecialiseerd in de vervaardiging van koperen pannen.

De collecties van Falk Culinair zijn exclusief samengesteld uit de beste en nobelste grondstoffen. Elk stuk combineert de schoonheid van koper en de duurzaamheid van inox. Een massieve koperplaat en een flinterdunne inox laag worden rechtstreeks verankerd om een hoog doeltreffend bimetaal te maken.

Voor de inductiegebruikers bestaat er een speciale lijn gemaakt uit tri-metaal. Bij deze wordt bimetaal verankerd met ferritisch inox voor een optimale contact- zone.

 

Waarom koper?

 

Koper is de beste warmteverspreider ter wereld. De warmte verspreidt zich homogeen langs bodem en zijwanden. Met 2,3 mm massief koper is iedere pan zo goed als onverslijtbaar. De inox binnenlaag is hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden.

 

Afwerking en onderhoud

 

Alle modellen worden met satijnglans geborsteld. Gedaan met lang en vervelend onderhoud! Met deze speciale afwerking is enkel een nylon schuursponsje (Scotch's Brite Very Fine bv.) en water nodig. Meer inlichtingen.

De stelen en handgrepen van de ‘Klassiek' modellen zijn in massief ‘Cœur Noir' gietijzer. De ‘Signature' modellen zijn herkenbaar aan de moderne inox stelen en handgrepen.

Een aankoop van FALK pannen is een investering die, dankzij de levenslange duurzaamheid en de besparing van energie, zichzelf zal terugbetalen na vele jaren kookplezier.

FALK pannen zijn gemaakt om het hele leven mee te gaan. Een heel mooi geschenk voor vriend of familie of om zichzelf te verwennen.

 

Beschikbaar op onze E-shop Presentatie video