Lacanche

De coup de feu plaat van Lacanche is een gietijzeren, geëmailleerde plaat die verwarmd wordt met een gasbrander met een hoog vermogen van 5 kW. Het gietijzer verzamelt en houdt immers de warmte gelijkmatig onder het plaatoppervlak, waardoor uw bereidingen volgens de temperatuur aanbraden, sudderen of warm gehouden worden.

Het gebruik van de coup de feu plaat is ideaal voor het klaarmaken van gerechten die lang moeten sudderen zoals een pot au feu of coq au vin.

Dankzij het grote oppervlak kan je er tegelijkertijd meerdere potten en pannen op kwijt om te braden of om warm te houden. Haal je de middelste ronde uit de plaat, verschijnt er een plekje voor de Lacanche wokring. Laat je de wokring weg, dan kan je perfect vlees dichtschroeien boven de 5 kW brander.

  • Kleur : zwart
  • Afwerking : chroom blinkend of geborsteld inox

De gasbranders van een Lacanche fornuis, gewaardeerd voor hun prestaties en hun gebruiksvriendelijkheid, hebben steeds de voorkeur van de chef-koks weggedragen. Ze hebben talrijke voordelen: alle soorten kookpannen kunnen gebruikt worden, één blik  is voldoende om de grootte van de vlam te evalueren, deze te regelen in functie van de afmetingen van het kookgerei en de vooruitgang van het koken.

Butaan verdampt vanaf 2 °C en propaan pas vanaf -42°C. Propaan wordt speciaal aanbevolen voor outdoor toepassingen en blijft bruikbaar als het vriest. Butaan is meer geschikt voor het gebruik binnenshuis.

  • De gasoven beschikt over een krachtige en vochtige warmte.
  • De elektrische oven heeft een preciezere temperatuurregeling en straalt een droge warmte uit.

De coup de feu plaat wordt enkel gemaakt voor het model TRADITION en kan niet op het model CLASSIQUE geplaatst worden.

De convectie-ovens ook wel "statische ovens" genoemd, verwarmen met behulp van elektrische weerstanden die zich zowel aan de bovenkant als aan de onderkant van de oven bevinden. Ze zijn krachtig en eenvoudig in het gebruik. De warmte verplaatst zich vrij rond de schotels en wordt aan de hand van een thermostaat geregeld. Voor een optimale werking moet deze oven, voor gebruik, voorverwarmd worden en kan er slechts 1 schotel tegelijkertijd bereid worden. Deze ovens zijn zeer geschikt voor gebraad en rood vlees. Deze traditionele oven is ook ideaal voor het bakken van koekjes, taarten of soufflés. Fruittaarten en quiches zullen ook lekkerder zijn.

De voordelen van de statische oven :

  • Laag verbruik
  • Gemakkelijk te gebruiken, ondanks de opwarmtijd
  • Droogt het voedsel niet uit (geen luchtbewegingen in de oven)
  • Stille werking

De warme lucht oven of hete lucht oven is een recente ontwikkeling in de evolutie van de manier van koken. Het principe is eenvoudig : de warme lucht wordt door de ovenruimte verspreid, wat voor een meer gelijkwaardige opwarming zorgt dan bij de traditionele oven. Hier wordt de lucht dus eerst opgewarmd door een warmtewisselaar, en daarna verspreid over de gehele ovenruimte. De warme lucht oven is bijzonder geschikt voor patisserie en voor het bakken van bladerdeeg.

De voordelen van de warme lucht oven :

  • tegelijkertijd op verschillende niveau's bereidingen klaarmaken
  • komt snel op tempertuur
  • gelijkmatige ontdooiing van diepgevroren voedingswaren
  • gelijktijdig verschillende gerechten klaarmaken zonder uitwisseling van geuren

Ja, aan de hand van een zachte doek en een speciaal product voor messing (vb. MIROR, SPIDOR van MAT.CHEM, COPPERBRILL).

Opgelet : Indien het product uitloopt op het email, wrijf er vooral niet over, maar spoel het af met helder water zonder te wrijven (deze producten bevatten schuurmiddelen).

Een doeltreffende grootmoeders tip: Vermeng een beetje zout met witte azijn en wrijf dit met een doek over het schoon te maken oppervlak.

Naast het warmhouden van uw bereidingen, kan je de kast eveneens gebruiken om op lage temperatuur te bakken (slow cooking), om ingrediënten uit te drogen en ook om te bewaren (meringues, zongedroogde tomaten, groentenchips, etc.).

De hoogte van de Lacanche fornuizen is regelbaar van 93 cm (min.) tot 94,6 cm (max.).

Andere hoogtes zijn verkrijgbaar op aanvraag mits een prijssupplement.

Dankzij de drie verschillende kookwijzen, is de multikoker van Lacanche een polyvalent toestel waarmee u allerhande bereidingen kan klaarmaken.

  • Stoomkoken: groenten, vis, vlees of andere bereidingen die zachtjes, homogeen en gelijkmatig met een hoge vochtigheidsgraad moeten bereid worden.
  • Au bain-marie : houdt de bereidingen op temperatuur, ideaal voor het inblikken
  • Kokend water: voor groenten en pasta

Dankzij de nauwkeurige temperatuurregeling, biedt elke kookwijze een waaier van gebruiksmogelijkheden.

Na ieder gebruik, als de plaat lauw is, etensresten weghalen met de meegeleverde schraper, met water of grof zout schoonmaken aan de hand van een doek. Inoliën en afvegen.

U mag ook een zacht schuursponsje gebruiken (vb. Scotch britt) en witte azijn om de plaat te bleken.

OPGEPAST : Gebruik nooit metalen voorwerpen of schuurmiddelen om uw plaat te reinigen.

Onderhoud van de carrosserie : Gebruik specifieke producten voor roestvrij staal (vb. SUMAINOX, JOHNSON INOXYDABLE, PPZ INOXYDABLE), maar nooit schuurmiddelen

OPGELET : Wij raden u ten zeerste af om het toestel met chloorhoudende producten te reinigen (vb. javel).

Ja, de meeste fornuizen worden zo geplaatst, maar in dat geval is het noodzakelijk dat vrije luchtdoorstroming achteraan het toestel mogelijk is.

Dit geldt eveneens voor een kooktafel met gasbranders. Deze moet boven de naastliggende werkbladen uitkomen. De voorzijde van het fornuis moet ook 70 mm voor de andere meubels uitsteken om de zijdeuren van het fornuis goed te kunnen openen.

Uw plank is te droog. U moet ze bevochtigen met behulp van een propere, vochtige doek gedurende maximum 12 uren. Geleidelijk aan vullen de barsten zich op.

Un snijplank mag nooit in de nabijheid van een warmtebron geplaatst worden of blootgesteld worden aan zonnestralen.

Om dit te vermijden kan u de snijplank best geregeld met keukenolie inwrijven. Aangezien vet het water niet doorlaat, zal de vleesjus ook niet in de plank kunnen dringen en zal de plank niet opzwellen.

Zet de snijplank niet in de vaatwasmachine !!

Ja, alle Lacanche fornuizen zijn hiervoor geschikt.

Ze werden ontworpen om op rijke aardgas dat in België verdeeld wordt, te werken. Als u een verschil merkt in de werking bij het overschakelen op rijk gas, aarzel dan niet om beroep te doen op onze naverkoopdienst.

Als u een « L » op de display van uw inductiekookplaat ziet verschijnen, wilt dat zeggen dat u de kinderveiligheid geactiveerd hebt.

Om deze uit te schakelen draait u voor één enkele grote zone de knop tegen de wijzers van de klok in en houdt deze in deze stand tot de « L » op het display verdwijnt. Voor een dubbele zone doet u dezelfde beweging maar met de twee knoppen rechts of links tegelijkertijd.

U vindt het nummer aan de binnenkant van het toestel.

De lade moet volledig verwijderd worden. Op het chassis van het toestel vindt u het typeplaatje. Het serienummer begint met CE of CC.

U kunt ons ook een duidelijke foto van dit plaatje sturen + een foto van uw toestel.

Hoewel kVA en kW vermogensmaten zijn, verwijst kVA naar het vermogen van een elektriciteitsmeter, terwijl kW het vermogen van een elektrisch circuit meet. Wil je kVA omrekenen naar kW of W? Het is heel eenvoudig, want 1 kVA = 1 kW, en 1 kW = 1000 W.

Open'Cook

Dit is onmogelijk omdat de gehele bedrading en het bedieningspaneel vervangen moeten worden.

Falk

Gebruik zachte spuursponzen.

Voor het onderhoud van de FALK bimetaal kookpotten raden wij het gebruik van nylon schuursponzen Scotch-Brite very fine 3M® aan en warm zeepsop.

Het onderhoud met schuursponzen is een doeltreffende methode waarbij met 3M®-sponzen very fine de potten binnen en buiten in een oogwenk worden proper gemaakt.

Dit kan enkel met de pannen gemaakt uit FALK bimetaal. De flinterdunne inox binnenlaag biedt weerstand aan deze abrasieve sponzen.

Gebruik de juiste onderhoudsproducten

Gebruik nooit agressieve chemicaliën of op chloor gebaseerde producten om uw koper te reinigen. Gebruik een afwasmiddel en, indien gewenst, een koperpoets zoals Barkeeper’s Friend (te koop op onze e-shop). 

Gebruik nooit staalwol, omdat dit zal krassen op de mooie geborstelde afwerking van het koper en het RVS. 

Ook zijn koperen pannen niet geschikt voor in de vaatwasser. Wasmiddelen en zouten zullen het koper en het gietijzer aantasten.

Een harde kunststof schraper kan nuttig zijn bij het verwijderen van hardnekkige voedselresten zoals roerei.

Na het wassen steeds goed drogen met papierrol. Periodiek de gietijzeren grepen inwrijven met olijfolie om roest te vermijden of te verhelpen.

Meer tips

Maxmatic

  • Een spoelbak met een opening van 31/2" (90 mm) die stevig bevestigd is aan de inbouwkast.
  • Genoeg ruimte in het meubel voorzien om de toegang voor de loodgieterij en de bediening te vergemakkelijken.
  • Een zo kort en zo direct mogelijke afvoer (Vermijd buizen met te scherpe bochten en T-verbindingen)
  • Een sifon om de terugkeer van slechte geurtjes te voorkomen.

Alle vegetaal afval, gekookt of rauw, eierschalen, kippenkarkas, fruit, kleine beenderen, etc...

Sommige afvastoffen zijn harder dan anderen, zoals beendergewrichten, citroenschillen, maïskorrels, banaanschillen. Dit soort afval kan best met ander afval vermengd worden en op een homogene wijze in de verbrijzelaar verdeeld worden.

  • Laat altijd voldoende KOUD water stromen tijdens het verbrijzelen en het afvoeren van de afval.
  • Snij de grote afvalstoffen in kleinere stukken en verdeel ze op een homogene manier in de verbrijzelaar.
  • Lange afvalstoffen kunnen best in twee of drie stukken gesneden worden en de ronde in twee.
  • Sorteer en vermeng de verschillende afvalsoorten om het verbrijzelen van hard afval te vergemakkelijken.
  • Gooi geen metaalafval, draad, glas of stof in de afvalverbrijzelaar. Dit soort afval kan de afvalverbrijzelaar blokkeren en de waterleidingen beschadigen.
  • Giet geen geconcentreerde schoonmaakmiddelen of bleekmiddel in de afvalverbrijzelaar.
  • Stop de afvalverbrijzelaar niet vol met afval, maar laat het afval er simpelweg in vallen.
  • Gebruik geen warm water om vetvorming te vermijden.

Viking

Geen vraag momenteel

Gutmann

Het is een indicator die u suggereert de filter na 15 uur gebruik of elke 14 dagen te reinigen. Richt u tot de gebruiks- en onderhoudsaanwijzing om de LED uit te schakelen.

Het is zeer belangrijk de filters regelmatig te reinigen om een optimale afzuiging te behouden

De metalen vetfilters worden bij voorkeur in de vaatwasmachine gereinigd met uw gebruikelijk vaatwasmiddel. De fabrikant is niet aansprakelijk voor mogelijke verkleuring door te agressief schoonmaakmiddelen. Vermijd temperaturen boven 55 ° C.

Waarschuwing : de vetfilter mag niet samen met het zilveren bestek in de vaatwasser! Dit leidt tot de vernietiging van het vetfilter.

Gebruik een zacht en niet-schurend reinigingsmiddel voor roestvrij staal. Gebruik geen schuursponsje of reinigingsmiddelen die zand, natriumhydroxide of chloriden bevatten. Wrijf het product met een zacht doek in de polijstrichting.

Wij adviseren u het reiniginsproduct voor roestvrij staal van Gutmann aan: ref. TZ701.

Ja, dat is heel normaal. Het recirculatie-systeem verwijdert geuren en vetten maar niet de dampen. Het systeem met externe uitlaat daarentegn filtert de vetten, verwijdert de geuren en de dampen.

Logo Abel Falisse