Keukenmessen

De keukenmessen van Saladini zijn speciaal ontworpen om te voldoen aan de specifieke behoeften van een hoogwaardige keuken, zowel voor persoonlijk als professioneel gebruik.

Geproduceerd in de grote traditie van materialen en technieken uit het verleden, profiteren de nieuwe collecties van nieuwe productietechnologieën, die een onberispelijke afwerking mogelijk maken. De staalsoorten die voor onze bladen worden gebruikt, bijvoorbeeld, worden gehard met vloeibare stikstof bij -196° C. Deze ultrakoude harding geeft het staal een buitengewone microstructurele stabiliteit. De hardheid en de weerstand tegen slijtage en corrosie zijn onvergelijkbaar en garanderen een uitzonderlijke levensduur.

In 1997 kwam Leonardo Saladini op het geniale idee om de welvingen van ossenhoorns te gebruiken om een robuust handvat te creëren dat niet zou breken, in tegenstelling tot conventionele handvatten. Het deksel van deze laatste was bevestigd met klinknagels die de neiging hadden na verloop van tijd los te komen. Een idee dat een revolutie teweegbracht in de besteksector.

Saladini messen zijn volledig gemaakt van ossen- of buffelhoorn of olijfhout, met een uiterst scherp en fijn lemmet. Nog een klein detail: het Saladini-zegel is niet in het mes gegraveerd, maar wordt er tijdens het hardingsproces in aangebracht. Deze zegel blijft levenslang in het mes.

En zo gaan messen verder dan hun unieke rol als keukengerei en verfraaien ze de keuken, personaliseren ze die en verrijken ze die met merkaccenten.

De aanschaf van een Saladini is een investering in meer dan alleen uw eigen plezier - het scherpe lemmet gaat generaties lang mee. Ontdek de volledige collectie op onze e-shop! En aarzel niet om ons om advies te vragen.

Kaasmessen

Uitzonderlijk !

Tafelbestek

Begeerde voorwerpen.

Speciale messen

In het hart van de uitstraling en het gevoel.

Sigarensnijders

Een ongeëvenaard design.

De Verzamelaarscollectie

Begeerde voorwerpen.


Ontdek onze Saladini shop online

Logo Abel Falisse